Zakelijk vloggen: Wie kan jouw verhaal beter vertellen dan jijzelf?

Bij het woord vloggen denk je wellicht aan Dylan Haegens, Djamila of StukTV, YouTubers die met een kijkje in hun dagelijks leven miljoenen kijkers weten te bereiken. Ze verdienen daarbij geld door producten en merken aan te prijzen. 

Maar, wie kan jouw verhaal beter vertellen dan jijzelf? Niets is levendiger en persoonlijker dan video, op YouTube, Instagram, Facebook, maar zeker ook op je website. Bovendien schiet de onlinevindbaarheid van je bedrijf omhoog.

Zakelijk vloggen is laagdrempelig en effectief, mits je het goed aanpakt. Je moet namelijk eerst goed nadenken over het doel van je vlogs: waar├│m ja je iets vertellen? Wil je meer merkbekendheid? Wil je klantloyaliteit verhogen door bijvoorbeeld advies te geven? Of wil je thought leader worden in jouw business? Heb je hier een duidelijk antwoord op? Ga dan pas verder met de vervolgstappen: wat is je publiek? Wat ga je vertellen? Hoe ga je het vertellen? Film of monteer je zelf of ga je dat uitbesteden?

Je ziet het, een hoop keuzes te maken voordat je ├╝berhaupt de camera vastpakt. Maar, een goeddoordachte strategie zal zich uitbetalen.